Norges sunneste brød - Nå får du basiske, gjær- og sukkerfrie brød


Ukrysset spelt!
Det er vanlig at spelt er krysset med hvete, også økologisk spelt ble tidlig på nittitallet krysset med hvete, for å gi større avlinger og kanskje bedre bakeegenskaper. De kalles bastardtyper. Spelt gir ca halvparten så stor avling som hvete. Før solgte de to sorter spelt i helsekostenbutikkene, en så lett, fin som hvete og en tung, kompakt og mørkere. Lurte i 15 år på hva som var forskjellen. Svaret kom da jeg lærte om krysset og ukrysset spelt. “Kostholdslege/ Rawfood-lege” Dr. Christian Darling mener at barn/voksne med svak gluteninntoleranse kan etter en rensediett spise og tåle disse brødene og ikke utvikle inntoleranse. Spelt er også så og si det eneste basiske kornet. “Urolige barn” meldes også forbedring spesielt når de legger om til ukrysset spelt.

Hvetemel er de siste 60 år avlet frem til at det skal få gode bakeegenskaper i storbakerier. Høyere gluteninnhold/sukker er en av konsekvensene. Hvetemel har høyere glykemisk indeks enn hvitt sukker. Mye brød er tilsatt ekstra glutenmel/sukker. Den Gode Baker AS som baker Draumebrødene er en økologisk håndverksbedrift som har spesialisert seg på spelt, og bruker kun ukrysset spelt! Bakeriet maler alt sammalt(grovt) speltmel de bruker hver dag på steinkvern. Dette fører til at energi og næringsinnhold i kornet holder seg bedre.

Uten gjær:
Forskere som Robert O. Young uttaler: vi eldes ikke men muggner. Når en ser på blodet ser vi ofte soppkolonier og muggsopp i vesken rundt blodcellene. Det er forskjellige årsaker til dette, men noe av det viktigste er å slutte å spise gjærsopp og legge om til et basisk kosthold. Hva med å bruke lite gjær da? I følge bakeriet er det til ingen nytte, en bare hever brødet lenger og gjærsoppen formere seg.

Når du bestiller:
Forslag: Kjøp 10 brød eller fler om gangen og få 5 % rabatt - Brødene kan fint fryses.

Alle ordre med brød i vil sendes ut tirsdag uken etter bestillingen, vi får inn brød på tirsdagene og sender alle varer i ordren samlet. Om du da bestiller på onsdag, må du vente til tirsdag neste uke før ordren er i bevegelse.

Tips! Det lønner seg best å bestille andre varer sammen med brødene og bestille slik at ordre summen blir på over 1200 kroner totalt. Da får du gratis frakt, eller får fordelt fraktkostnaden på flere produkter.
Les mer om brødet herLabels:Din Vekt - ditt liv. Slanking, Slankekurer, Motivasjon og Dietter.. Drevet av Blogger.
Design by webbilgi.org