Mat som gir høyere forbrenning

Riktig mat og effektive kosttilskudd kan sette fart på fettforbrenningen din.
Hva slags mat du spiser, har mye å si for hvor mye fett kroppen din klarer å forbrenne. Men vil du øke forbrenningen, er det også viktig å spise mye og ofte. Spising hver tredje til fjerde time er det første du må starte med.

Den store feilen mange gjør, er at de dropper frokost og lunsj, noe som er den sikreste veien til lavere forbrenning.

Lav GI, proteiner, langsomme karbohydrater, umettet fett og antioksidanter kan bidra til å øke kroppens fettforbrenning.

Dette er noe det forskes mye på. Ifølge kostholdseksperter kan det i perioder være en god idé å supplere det daglige matinntaket med et par kosttilskudd for å øke forbrenningen.

Bruk helst kosttilskudd som kommer fra mat. Prøv ett eller to med ulike effekter om gangen. For eksempel kalsium og grønn te. Da vil du best se hva som passer deg.

Like viktig som at kroppen har noe å forbrenne, er det at den har oksygenet som kan få maten til å brenne. Det krever jevnlig mosjon. Forbrenningen etter en treningsøkt er påvist å ha effekt i to dager. Tar du for eksempel en lang gåtur før frokost, starter kroppen å brenne av fettreservene med en gang.

Men skal du virkelig bygge opp muskelmassen og øke fettforbrenningen, må du trene styrke, og det skal ikke gjøres på tom mage.

GRØNN TE
Koffeinet i teen bidrar til å frigjøre fett fra fettcellene. Samtidig øker antioksidantene i teen kroppens energiforbruk og gir dermed høyere forbrenning.

Et studie viste at det økede energiforbruket tilsvarer 80 kalorier om dagen.

BRINGEBÆR
Nyere studier viser at bringebær har en lignende effekt på fettforbrenningen som chili. I tillegg har de masse antioksidanter i seg.


KALSIUM
Kalsium gjør at fettcellene i kroppen tar opp mindre fett, i tillegg til at de også slipper fra seg mer fett i forbrenningen. Det er gjort 7–8 positive studier med kalsium. Én viste at overvektige gikk ned fem kilo etter ett år med inntak av kalsiumtilskudd.

Gode kilder er sesamfrø, tahini (sesampuré), sardiner, soya og paranøtter. Du kan også ta tilskudd, som selges i helsekostforretninger, apotek og enkelte matvarebutikker.

PROTEIN OG KARBOHYDRATER
Protein er en viktig faktor i kroppens fettforbrenning fordi det bygger muskler, men også karbohydrater er viktig. Proteinpulver som du kan mikse til milkshake, finnes i mange smaker. Da får du i deg både proteiner, karbohydrater, vitaminer og mineraler samtidig.

Langsomme karbohydrater finnes i blant annet grønnsaker, belgfrukter, fullkornpasta. Proteiner får du fra kjøtt, fisk, egg, skalldyr og magre meieriprodukter. For eksempel gir 125 g kjøtt eller fisk rundt 25 g protein, det samme gir 3–4 egg.

Også karbohydratbehovet varierer etter hvor aktiv du er. Ønsker du å slanke deg, er det ingen nedre grense for hvor mye karbohydrater du trenger.

OMEGA-3
De fleste vestlige mennesker har en ubalanse mellom omega-3 og omega-6, noe som blant annet er medvirkende til hjerte- og karsykdommer. Derfor er det viktig å få nok omega-3-fettsyrer.

I tillegg øker det forbrenningen. Kroppen frigjør de mest umettede fettypene først. For eksempel har laks og pølse det samme antallet kalorier, men spiser du laks, går forbrenningen raskere.

Finnes i: Fet fisk, valnøtter, linfrø, rapsolje.

KANEL
Kanel fører til at kroppen produserer mindre insulin. Dette er gunstig ettersom insulin stimulerer fettlagring og hemmer fettforbrenningen. Kanel har også mye antioksidanter.

KROM
Har samme effekt som kanel ved at det øker insulinfølsomheten.

Finnes i: Fullkornprodukter, nøtter og innmat. Nøtter kan du for eksempel ta med på jobben og spise mellom måltider. Erstatter du 500 kalorier fra andre matvarer med nøtter, går du ned i vekt.


Labels: ,Din Vekt - ditt liv. Slanking, Slankekurer, Motivasjon og Dietter.. Drevet av Blogger.
Design by webbilgi.org